Strijk een taartvorm in met boter. Leg er het vel bladerdeeg in. Trek niet aan het deeg, want dan zal het tijdens het bakken scheuren. Snijd het overtollige deeg aan de randen weg. Dek de taartvorm af met een stukje bakpapier en vul met droge bonen of linzen. Bak de bodem 18 minuten blind in een over op 170°C. Het deeg moet krokant worden, maar mag niet verkleuren. Snijd de groenten in stukken. De wortel en de selder moeten kleiner gesneden worden dan de pompoen omdat ze langer nodig hebben om te garen. Kook de groenten 2 tot 3 minuten voor in kokend gezouten water en verfris onder koud stromend water. Verwijder de droge bonen en het bakpapier uit de vorm. Schik de groenten in de taartvorm. Mix de ingrediënten voor de vulling en giet in de taartvorm. Strooi er de pijnboompitten overheen. Bak de groentetaart zo'n 20 minuten in een oven op 180°C. Het eiermengsel moet mooi gestold zijn, maar mag niet te sterk uitdrogen. Af en toe eens checken, is dus de boodschap. Tip: Het blind bakken van een taartvorm zorgt ervoor dat alles mooi krokant blijft. Anders wordt het deeg doordrenkt door de vochtige vulling.