Zeeuwse mosselsoep

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

- Was de mosselen enkele malen zeer zorgvuldig in stromend water. Gooi de openstaande exemplaren beslist weg.
- Zet de mosselen op in een grote pan met het water, kook ze in 10 minuten gaar totdat alle schelpen zijn opengegaan.
- Zeef het kookvocht. Smoor de groenten 15 minuten in de boter. Giet hierop het mosselwater. Voeg de selderij toe en laat de soep 15 minuten zachtjes doorkoken.
- Neem de mosselen uit de schelpen, snijd ze in stukjes en voeg ze bij de soep. Maak hem op smaak af met het bouillontablet en proef of er nog wat zout doorheen moet.

Zeeuwse mosselsoep is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Mosterd-mosselsoep met wortel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mosselsoep met bokbier en prei
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mosselsoep met kerrie en koriander
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mosselsoep met knolselderij
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Mosselen met mieriksworteldip
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
3 bereidingen van oesters
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Gemarineerde mosselen
10 min Snack
Bekijk recept
Pepernoten
45 min Nagerecht
Bekijk recept