Laat de tijm en laurier gedurende 1 nacht trekken in de olijfolie. Snij de ui in ringen. Snij de aubergine in schijven (± 1 cm dik) en doe ze in een vergiet, strooi er zout over en laat een halfuur uitlekken. Dep ze dan droog met keukenpapier. Snij ook de courgette, de tomaten en de mozzarella in schijfjes. Verwijder de tijm en laurier uit de olie en giet ze in een rechthoekige en diepe ovenschotel. Verdeel de uienringen over de bodem en kruid met basilicum en bieslook. Dek af met plakjes lasagne. Zorg ervoor dat de plakjes mooi naast elkaar liggen. Giet daarop 1/4 van de tomatenstukjes en een laag aubergineschijfjes. Dek af met lasagne en ga op dezelfde manier verder met courgette- en tomatenschijfjes. Eindig met een laag tomatenstukjes. Verdeel tot slot ook de mozzarellaschijfjes over de lasagne. Dek de schotel af en schuif gedurende 1 u 15 min. in de voorverwarmde oven op 200 °C.