Schraap de wortel, pel de ui en de knoflookteentjes en snij alles in schijfjes. Hak de noten in grote stukken. Verhit een deel van de olijfolie in een kookpan en laat de kip rondom goudgeel kleuren. Haal de kip uit de pan en gooi het vet weg. Doe opnieuw wat olijfolie in de pan en stoof de groenten tot ze beginnen te kleuren. Laat de groenten uitlekken en gooi het vet weg. Doe de kip en de groenten in een hogedrukpan en breng op smaak met peper en zout. Voeg de witte wijn toe, de porto en de pruimen en plaats het deksel op de pan. Laat 18 minuten koken. Doe alles weer in de stoofpan en laat nog 40 minuten garen. Keer de kip na 20 minuten. Haal de kip en de pruimen uit de pan en hou ze warm. Laat het kookvocht vijf minuten inkoken op een hevig vuur. Voeg naar eigen smaak zout en peper toe. Haal de saus door een zift. Strooi er de geplette noten over en dien heet op.