01: Oven voorverwarmen op 225 graden. Aubergine, courgette en paprika′s wassen en in grove stukken snijden. Groenten en knoflook in braadslede leggen en omscheppen met 3 el olie, peper en zout. Groenten 20 minuten in oven roosteren, af en toe omscheppen. 02: Groenten uit oven nemen. In soeppan ansjovis in aanhangende olie laten smelten. Groenten, tomatenblokjes en kruiden erdoor scheppen. Bouillon toevoegen en aan de kook brengen. Soep nog 5 minuten zachtjes doorkoken. 03: Intussen in koekenpan bevroren visblokken in 2 el olie in 8 minuten gaarbakken, halverwege keren. Vis bestrooien met zout en peper en elk blok vis in diep bord liggen. 04: Soep met staafmixer pureren en op smaak brengen met zout en peper. Soep over vis schenken en bestrooien met olijfringetjes.
Mediterrane Groente-vissoep is een recept van Smulweb.nl