Verhit 1 dl olijfolie in een koekenpan en bak hierin de lamsbout aan alle kanten mooi bruin. Verwijder het vlees vervolgens uit de pan en leg de bout in de braadslede. Doe de rest van de olijfolie in de koekenpan en bak de venkel kort aan. Voeg als laatste de rest van de tijm, rozemarijn en (hele) knoflooktenen toe en laat nog enkele minuten op een middelhoog vuur bakken. Giet vervolgens de inhoud over in de braadslede en zet deze met de deksel op de schaal 20 minuten in de voorverwarmde oven op een temperatuur van 150 ?C. Voeg de gehalveerde sjalotten en olijven toe en laat de schotel nog 15 minuten met gesloten deksel verder garen. Halveer de courgettes in de lengte en halveer deze helften nogmaals. Verwijder de zaadlijsten en snijd in ongeveer 20 grove stukken
0. Bestrooi met zout en peper en voeg toe aan de braadslede. Laat het geheel nog 10 minuten verder garen met de deksel erop. Was en halveer de tomaatjes, bestrooi met zout en peper, voeg toe aan de lamsbout en laat nog 5 minuten met gesloten deksel garen. Haal vervolgens de lamsbout uit de oven, zet de braadslede op het aanrecht en laat deze, met de deksel op de schaal, nog 7 minuten rusten voor het aansnijden. Giet het braadvocht uit de braadslede en kook samen met de lamsfond in tot sausdikte. Snijd de lamsbout in dunne plakjes en leg deze weer terug op de groenten in de braadslede. Serveer de lamsbout in de braadslede op tafel, met de saus apart. Lekker met aardappelen en broccoli of wortelen.
Lamsbout Met Sjalotten En Provençaalse Groenten is een recept van Smulweb.nl