Knoflook pellen en fijnhakken. Ui pellen en snipperen. Paprika wassen, schoonmaken en in reepjes van ca 3 cm snijden. In pan helft van de olie verhitten. Knoflook, ui en paprikareepjes toevoegen en al omscheppend in ca 2 min. zachtjes fruiten. Rijst en cayennepeper toevoegen en al omscheppend in ca 3 min. bakken tot alle korrels glanzen. Saffraandraadjes, bouillonpoeder en 500 ml water toevoegen. Rijst onafgedekt op halfhoog vuur in ca 8 min. gaar laten worden. Regelmatig roeren en scheut water toevoegen als rijst te droog wordt. Rijst van vuur afgedekt nog ca 15 min. laten garen. 4 takjes peterselie fijn knippen en door rijstmengsel roeren. In steelpan tomatenblokjes ca 10 min. koken tot vocht bijna verdampt is. Intussen kip in blokjes snijden en bestrooien met zout en peper. In hapjespan of wok rest van de olie verhitten.Kipblokjes in ca 12 min. lichtbruin en gaar bakken, af en toe omscheppen. Rijst op voorverwarmde schaal scheppen. Tomatenblokjes erop scheppen. Hierop kipblokjes leggen. Garneren met rest van peterselie.
Provencaalse Kippilaf is een recept van Smulweb.nl