Zeeuwse Mosselen Met Sjalot En Provençaalse Kruiden

4
20-30 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Was de mosselen onder stromend water en leg mosselen die dicht zijn of door het wassen dichtgaan in een zeef. Tik mosselen die niet direct dichtgaan tegen het aanrecht, gooi de mosselen die dan ook nog open blijven staan en de kapotte mosselen weg. Laat de mosselen uitlekken in een zeef. De sjalot pellen, halveren en ragfijn snipperen, de knoflook fijnhakken. De blaadjes van de tijm en rozemarijn halen. De tomaat in kleine blokjes snijden. Zet een grote pan op en laat hierin de olijfolie goed heet worden, doe de sjalot, knoflook en kruiden in de pan en voeg gelijk daarna de mosselen toe. Blus het geheel af met de witte wijn en voeg de tomaten toe. Doe de deksel op de pan, breng het vocht aan de kook en kook de mosselen 5 tot 8 minuten tot ze allemaal openstaan en gaar zijn. Schud de mosselen tussentijds even op en bestrooi met peper. Serveer de mosselen in de pan met een remouladesaus (zie recept). Verwijder mosselen die niet zijn opengegaan.

Zeeuwse Mosselen Met Sjalot En Provençaalse Kruiden is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Krabquiche met verse kruiden
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Linguine met kruiden
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gnocchi met Italiaanse kruiden en geroosterde paprika
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gebakken aardappels met verse kruiden
40 min Bijgerecht
Bekijk recept

Mosselen met mieriksworteldip
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
3 bereidingen van oesters
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Gemarineerde mosselen
10 min Snack
Bekijk recept
Pepernoten
45 min Nagerecht
Bekijk recept