Was de mosselen onder stromend water en leg mosselen die dicht zijn of door het wassen dichtgaan in een zeef. Tik mosselen die niet direct dichtgaan tegen het aanrecht, gooi de mosselen die dan ook nog open blijven staan en de kapotte mosselen weg. Laat de mosselen uitlekken in een zeef. De sjalot pellen, halveren en ragfijn snipperen, de knoflook fijnhakken. De blaadjes van de tijm en rozemarijn halen. De tomaat in kleine blokjes snijden. Zet een grote pan op en laat hierin de olijfolie goed heet worden, doe de sjalot, knoflook en kruiden in de pan en voeg gelijk daarna de mosselen toe. Blus het geheel af met de witte wijn en voeg de tomaten toe. Doe de deksel op de pan, breng het vocht aan de kook en kook de mosselen 5 tot 8 minuten tot ze allemaal openstaan en gaar zijn. Schud de mosselen tussentijds even op en bestrooi met peper. Serveer de mosselen in de pan met een remouladesaus (zie recept). Verwijder mosselen die niet zijn opengegaan.
Zeeuwse Mosselen Met Sjalot En Provençaalse Kruiden is een recept van Smulweb.nl