Nieuwjaarrecept Gegrilde Biestuk Met Bearnaisesaus

4
30-60 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Laat de boter op een heel zacht vuur smelten (indien nodig au bain-marie), zonder te roeren. Als ze volledig gesmolten is, schuim de gesmolten boter af en laat ze afkoelen. Snipper intussen de sjalotten. Doe ze in een steelpan met de dragonazijn, de peper en 1 eetlepel gehakte dragon. Laat sudderen tot er slechts een vierde van de vloeistof overblijft. Neem de pan van het vuur, voeg er koud water bij en filter het mengsel. Die vloeistof doet u opnieuw in de pan. Verwarm de pan au bain-marie, doe er de eidooiers bij en klop krachtig met een garde tot je een schuimende substantie krijgt zoals bij een sabayon. Neem de pan van het vuur en voeg er beetje bij beetje de geklaarde boter bij. Blijf goed mengen. Breng op smaak, doe er de gehakte kervel bij en de rest van de dragon. Dien lauwwarm op Wanneer je de saus iets te dik vindt, kun je er een beetje koud water bijvoegen. Gaat de saus schiften, klop ze dan op met een ijsblokje. U kunt de helft van de dragonazijn eventueel vervangen door witte wijn. Zorg dat de Grillpan minimaal een half uur voor gebruik op volle vlam voor verhit wordt. Wrijf de stukken vlees in met zout,peper en een beetje olijfolie. Gril nu het vlees naar smaak van je eters.. Geef er frietjes bij.

Nieuwjaarrecept Gegrilde Biestuk Met Bearnaisesaus is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Gegrilde karbonade met bearnaisesaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ribeye met bearnaisesaus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Entrecote met bearnaisesaus en groene salade
45 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige bearnaisesaus
15 min - Bijgerecht
Bekijk recept

Nieuwjaarrecept Aardappel-peer-kaastaartjes
Langer dan 1 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Nieuwjaarrecept Spuma Lamponi (frambozen-spoom)
0-10 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Nieuwjaarrecept Champagne Sorbet
10-20 min - Nagerecht
Bekijk recept
Nieuwjaarrecept Chinees Zoet Nagerecht
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept