Spoel de schol- en zalmfilets af en dep ze droog. Snijd de zalm in 4 korte dikke repen. Breng in een smal hoog pannetje ½ liter water met de bouillontablet zachtjes aan de kook. Bestrooi de scholfilets met wat zout en in totaal 1 eetlepel dille. Leg onder aan elke scholfilet een reep zalm. Rol de scholfilets op en prik ze met cocktailprikkers vast. Leg de scholrolletjes met een schuimspaan voorzichtig in de bouillon, breng het vocht voorzichtig tegen de kook aan en pocheer de scholrolletjes op een laag vuur in 10 minuten. Verwarm intussen de saus en roer het citroensap en de rest van de dille erdoor. (snufje suiker toevoegen). Leg de scholrolletjes op 2 warme borden, verwijder de cocktailprikkers en schep de saus erover. Lekker met luchtige aardappelpuree en worteltjes met peultjes.
Scholrolletjes met zalm en citroen-dillesaus is een recept van Visrecepten