Scholrolletjes met zalm en citroen-dillesaus

2
< 20 min -
-
4 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Spoel de schol- en zalmfilets af en dep ze droog. Snijd de zalm in 4 korte dikke repen. Breng in een smal hoog pannetje ½ liter water met de bouillontablet zachtjes aan de kook. Bestrooi de scholfilets met wat zout en in totaal 1 eetlepel dille. Leg onder aan elke scholfilet een reep zalm. Rol de scholfilets op en prik ze met cocktailprikkers vast. Leg de scholrolletjes met een schuimspaan voorzichtig in de bouillon, breng het vocht voorzichtig tegen de kook aan en pocheer de scholrolletjes op een laag vuur in 10 minuten. Verwarm intussen de saus en roer het citroensap en de rest van de dille erdoor. (snufje suiker toevoegen). Leg de scholrolletjes op 2 warme borden, verwijder de cocktailprikkers en schep de saus erover. Lekker met luchtige aardappelpuree en worteltjes met peultjes.

Scholrolletjes met zalm en citroen-dillesaus is een recept van Visrecepten

Dit vind je misschien ook lekker

Haring in dillesaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tomatenfrittata uit de oven met salade
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vislasagne met kabeljauw, gerookte zalm en spinazie
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepocheerde schol met dillesaus
40 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Scholrolletjes met prei
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Italiaanse scholrolletjes
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Scholrolletjes
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gevulde tomaten met kruidenrijst
1uur- Bijgerecht
Bekijk recept