Indonesische Rendang

8
Langer dan 2 uur -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Fruit de zojuist gemaakte bumbu (spreek uit boemboe) en voeg 1,5 kilo rundvlees toe. Laat het vlees een beetje bruin worden en voeg water toe tot het vlees helemaal onder staat. Dan moeten er 2 blokken santen, 1 stengel citroengras (sereh), 2 eetlepels tamarinde pulp, 2 daun jeruk (citroenblad)bij gedaan worden. Laat het geheel onder af en toe roeren zo een 2 uur met deksel sudderen of tot het vlees zacht is, het laatste half uur het vuur hoog en de deksel eraf. Het gerecht wordt lekkerder als je het nog een nacht met de deksel erop in de koelkast laat staan, maar je kunt het ook gelijk op eten. Serveer met Pandan of Jasmijn rijst en een groentegerecht.

Indonesische Rendang is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Rendang met kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rendang van Cisca
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gestoofd rundvlees in kokosmelk
2u55 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rendangpasteitjes
2uur- Bijgerecht
Bekijk recept

Groene kruidenmie met spitskool
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Indonesische ketjapmarinade
5 min Bijgerecht
Bekijk recept
Indonesische filet met rijst en satésaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Roergebakken spitskool met pindasaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept