1 Maak inkepingen met een scherp puntige groentemesje rondom de lamsbout
2 Draai om elk stukje knoflook een halve ansjovis en doen in elk inkeping.
3 Steek een sprietje rozemarijn erbij.
4 Kruid lamsboud met peper.
5 Verhit olie en margarine in een braadpan op een middel hoge vuur en braad de lamsbout rondom mooi bruin van kleur.
6 Braad verder de lamsbout bij 140*C met de deksel half gesloten op braadpan voor 3/4 van de braadtijd (zo 3/4 uur) terwijl je af en toe de bout met braadvocht belepelen.
7 Voeg rode wijn erbij en doen zout over lamsbout. (niet teveel zout want de ansjovis is ook zout)
8 Braad verder gaar met deksel gesloten voor nog vijftien minuten tot een half uur. (afhangende van hoe gaar jij het wil en hoe zwaar de lamsbout is)
9 Haal lamsbout uit de pan en laat voor 20 minuten rusten in aluminiumfolie. 1
0 Voeg beetje margarine met wat runderbouillon toe aan braadvocht en roer alle aanbaksels los van bodem. 1
1 Snijd lamsbout in plakken en server met wat saus eroverheen en rest van saus in sausschaaltje.
Nieuwjaarrecept Lamsbout Met Knoflook Ansjovis En Rozemarijn is een recept van Smulweb.nl