Nieuwjaarrecept Lamsbout Met Knoflook Ansjovis En Rozemarijn

Langer dan 1 uur -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Maak inkepingen met een scherp puntige groentemesje rondom de lamsbout
  • 2 Draai om elk stukje knoflook een halve ansjovis en doen in elk inkeping.
  • 3 Steek een sprietje rozemarijn erbij.
  • 4 Kruid lamsboud met peper.
  • 5 Verhit olie en margarine in een braadpan op een middel hoge vuur en braad de lamsbout rondom mooi bruin van kleur.
  • 6 Braad verder de lamsbout bij 140*C met de deksel half gesloten op braadpan voor 3/4 van de braadtijd (zo 3/4 uur) terwijl je af en toe de bout met braadvocht belepelen.
  • 7 Voeg rode wijn erbij en doen zout over lamsbout. (niet teveel zout want de ansjovis is ook zout)
  • 8 Braad verder gaar met deksel gesloten voor nog vijftien minuten tot een half uur. (afhangende van hoe gaar jij het wil en hoe zwaar de lamsbout is)
  • 9 Haal lamsbout uit de pan en laat voor 20 minuten rusten in aluminiumfolie. 1
  • 0 Voeg beetje margarine met wat runderbouillon toe aan braadvocht en roer alle aanbaksels los van bodem. 1
  • 1 Snijd lamsbout in plakken en server met wat saus eroverheen en rest van saus in sausschaaltje.

Nieuwjaarrecept Lamsbout Met Knoflook Ansjovis En Rozemarijn is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Gepofte uiensoep met kaastompoesjes en cresson
2 uur- Voorgerecht
Bekijk recept
Ovenpasta met frisse ricotta
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovenkrieltjes
2 min Bijgerecht
Bekijk recept
Tilapia in rozemarijnmarinade
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Nieuwjaarrecept Aardappel-peer-kaastaartjes
Langer dan 1 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Nieuwjaarrecept Spuma Lamponi (frambozen-spoom)
0-10 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Nieuwjaarrecept Champagne Sorbet
10-20 min - Nagerecht
Bekijk recept
Nieuwjaarrecept Chinees Zoet Nagerecht
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept