Kippenbouten, Zoals In Marokko

2
30-60 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Maak de kippenbouten droog met keukenpapier. Schep in een kommetje zout, peper, nootmuskaat, kaneel, kurkuma en gemberwortel door elkaar. Wrijf de kippenbouten er mee in. Verhit een braadpan en laat de olie heet worden. Schroei de bouten er aan alle kanten in dicht (ca. 5 minuten). Temper daarna de warmtebron en leg het deksel schuim op de pan. Laat de bouten zachtjes gaar braden. Voeg tijdens het braden ui en knoflook toe. Neem na ca. 35 minuten de bouten uit de pan. Houd ze warm. Roer tomatenpuree door de achtergebleven olie. Schenk er na 1 minuut 1 1/2 deciliter kokend water bij en voeg honing en eventueel wat zout en/of peper toe. Roer alles krachtig door en laat alles enkele minuten zachtjes sudderen. Warm hierna de bouten nog even in de saus op. Presentatie: leg de bouten op voorverwarmde borden. Schep de saus er over en bestrooi de gerechten met verse koriander. Geef er couscous, droog gekookte rijst of een kleine soort Italiaanse pasta bij.

Kippenbouten, Zoals In Marokko is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Filodeegdriehoekjes met witte kaas (Marokko)
40 min Snack
Bekijk recept
Marokkaanse couscous met kalkoen en chutney
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Groentetajine recept
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken vissteaks uit Marokko
0 min
Bekijk recept

Citroenkip
1uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kip met chorizo en sinaasappel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kippenbouten met sjalot, aardappelpuree en spinaziesalade
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken kip
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept