Roer de maizena los met een aantal eetlepels melk en zet de rest van de melk in een grote steelpan op. Voeg evt een opengesneden vanillestokje toe aan de melk.Klop met de mixer de eieren met 70 gram suiker ondertussen heel schuimig. Houdt de melk goed in de gaten en zodra ze op begint te komen klop je met een garde de maizenapap door de melk en zet je het vuur heel laag. Laat het een minuutje pruttelen en klop dan een paar eetlepels van de hete vla door de opgeklopte eieren. Doe het eiermengsel voorzichtig in de pan en laat de vla al roerend nog een minuutje zacht pruttelen.Giet de vla in een grote schaal en zet die in een bak met koud water. Klop de vla elke 5 minuten even door om te voorkomen dat hij een vel vormt.Als de vla is afgekoeld zet je hem to voor het gebruik in de koelkast. De vla is zo al lekker, maar het wordt nog beter....Klop dan de slagroom met nog 2 eetlepels suiker lobbig en spatel deze door de vla. Een snelle makkelijk vruchtensaus maak je door een goede biologische jam als basis te nemen. Doe ca 5 volle eetlepels jam in een klein panneje en verwarm die voorzichtig. Roer de jam los met een likeur die past bij de fruitsoort van de jam. Creme de Mures, creme de cassis, aardbeien likeur of kirsch voor rode jams, een triple sec, grand marnier, apricot brandy voor een gele jam. Als het mengsel een goede sausdikte heeft wrijf je hem door een fijne zeef, zodat je zeker bent dat er geen pitjes inzitten. Laat de saus afkoelen. Houdt er rekening mee dat de saus bij het afkoelen nog wat dikker wordt.........
Roomvla Met Vruchten Coulis is een recept van Smulweb.nl