Verwarm de oven voor tot 200-220 graden.Maak de volgende dag met een mes flinke inkepingen in het vlees. Vul deze inkepingen met spek. Zorg ervoor dat de pan zo groot is dat de geit erin past (liefst een aardewerken vuurvaste pan). Leg op de bodem van de pan een soort roostertje van laurierboomtakjes. Leg daarbovenop de geit. Braad de geit in de pan aan alle kanten bruin in de flink hete oven.Begin met de rest van de maaltijd als het vlees al bijna helemaal gaar is (dat duurt minimaal een paar uren). Fruit in een grote koekenpan de uien in wat boter goudbruin. Snijd de ham in blokjes (niet groter dan 3 cm) en doe deze, samen met het in stukken gesneden hart en/of de in stukken gesneden lever, ook in de pan. Snijd de metworst in blokjes en voeg deze toe.Haal het vlees en de worst uit de pan als ze gaar zijn en houd ze warm. Bak nu even de rijst in het vet in de koekenpan en giet er dan water (2 kopjes water op 1 kopje rijst) bij. Kruid de rijst met saffraan en zout. Kook de rijst op een laag vuur gaar.Strooi vlak voor het serveren verse peterselie over de gebraden geit en leg de stukken hart, lever en worst bovenop de rijst.
Portugal: Gebraden Geit is een recept van Smulweb.nl