Tagine

2
30-60 min -
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Spoel de pruimen onder koud stomend water. Laat ze ten minste 8 uur weken. Snijd de lamslappen in kleine blojes van 2 cm. Snipper de ui en hak het knoflook ragfijn. Verhit in een pan de olie en laat het vlees er, boven een niet al te hoog vuur, aan alle kanten lichtbruin in bakken. Voeg de ui, knoflook, peper en zout, het gemberpoeder en het pijpje kaneel toe. Schep alles om en laat alles 3 minuten zachtjes bakken. Schenk er daarna zoveel warm water bij tot het vlees onder ligt. Leg het deksel op de pan en laat alles 90 a 100 minuten zachtjes stoven. Laat intussen de geweekte pruimen inhet weekvocht verder gaar worden. Verwijder daarna het vocht uit de pan met het vlees en voeg 3 eetlepels van het stoofvocht uit de pan en de honing toe. Schep de pruimen voorzichtig om en houd ze warm. Rooster de amandelen, onder regelmatig omschudden, in een hete droge koekenpan tot ze beginnen te kleuren. Laat de amandelen, uitgespreid op een bord koud worden. Schep het stoofvocht in een voorverwarmde schaal. Leg de pruimen en de parten gesneden eieren er in een aantrekkelijk patroon op. Strooi de amandelen erover.

Tagine is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Groentetajine met couscous
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken zalm met pittige salsa
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tagine Van Lamsvlees
Langer dan 2 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tagine Van Lamsvlees Met Pruimen
Langer dan 2 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Groentetajine met couscous
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken zalm met pittige salsa
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tagine Van Lamsvlees
Langer dan 2 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tagine Van Lamsvlees Met Pruimen
Langer dan 2 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept