Zoek
Varkensreepjes In Tempura Met Rucoladressing
4
20-30 min -
Smulweb.nl
Voorgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
500 g varkenslapjes (in reepjes gesneden)
frituurolie
voor het tempurabeslag:
2 eetlepels grof gemalen zwarte peper
4 dl ijskoud water
150 g bloem
50 g maiszetmeel
een snuifje zout
voor de dressing:
2 dl mayonaise
2 eetlepels fijngesnipperde rucola
1 eetlepel limoensap Voorbereiding Maak het beslag door de bloem
het zetmeel en de peper door het water te mengen. Breng op smaak met zout. Bereidingswijze 2. Doe de mayonaise
de rucola en het limoensap in een hoge beker en mix met een staafmixer.
3. Haal de varkensreepjes door het beslag en frituur 2 tot 3 minuten op 180?C. Laat uitlekken op keukenpapier.
4. Serveer de tempura met de dressing. Eventueel kan je er ook nog wat gestoomde primeurgroenten bij serveren. Serveertips Tip: Voor een extra krokant resultaat roer je het beslag niet te glad. Het geheel mag best wat klonterig blijven. Gebruik dan ook geen vork of klopper
maar eerder eetstokjes. Foto's /
Bereiding
2. Doe de mayonaise, de rucola en het limoensap in een hoge beker en mix met een staafmixer.
3. Haal de varkensreepjes door het beslag en frituur 2 tot 3 minuten op 180?C. Laat uitlekken op keukenpapier.
4. Serveer de tempura met de dressing. Eventueel kan je er ook nog wat gestoomde primeurgroenten bij serveren.
Varkensreepjes In Tempura Met Rucoladressing is een recept van
Smulweb.nl
Dit vind je misschien ook lekker
Tonijn met cannellinibonen en rucoladressing
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkensreepjes in tempura met rucoladressing
0 min
Bekijk recept
Tomaten-courgettetaartje Met Rucoladressing
10-20 min -
Bekijk recept
Milde thaise varkensvleescurry
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkensreepjes met bruin bier
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Groentemie met varkensreepjes
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chinese miesoep
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept