Gegratineerde Venkel In Tomatensaus

4
30-60 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verwarm de olie en bak hierin de ui, knoflook, oregano 3-4 minuten. Voeg de wijn toe en laat deze helemaal verdampen. Voeg de gezeefde tomaten,z out, peper en de fijngesneden basilicum toe. Kook het mengsel in ? 5 minuten in tot een dikke saus. Roer de tomaten erdoor. Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook de venkelplakken in 6-10 minuten beetgaar. Laat ze goed uitlekken op keukenpapier en bestrooi ze licht met zout en peper. Schep een laagje tomatensaus in de ovenschaal(tjes) en leg hierop dakpansgewijs de plakken venkel. Bestrooi de venkel met 75 gram kaas en schenk de rest van de tomatensaus erover. Strooi nog 75 gram kaas erover en bak de venkel 25-30 minuten in het midden van de oven. Rooster de ciabatta lichtbruin. Garneer de venkel met de basilicumblaadjes en serveer met de ciabatta.

Gegratineerde Venkel In Tomatensaus is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Groenteballetjes met romige tomatensaus
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipfilet in pittige tomatensaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mosselen in spicy tomatensaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zoete bonen met worstjes
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gegratineerde mosselen
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde vis en wittekool schotel
35 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde vijgen met pijnappelzaad
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde lychees op de wijze van Reims
20 min Voorgerecht
Bekijk recept