Verwarm de olie en bak hierin de ui, knoflook, oregano 3-4 minuten. Voeg de wijn toe en laat deze helemaal verdampen. Voeg de gezeefde tomaten,z out, peper en de fijngesneden basilicum toe. Kook het mengsel in ? 5 minuten in tot een dikke saus. Roer de tomaten erdoor. Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook de venkelplakken in 6-10 minuten beetgaar. Laat ze goed uitlekken op keukenpapier en bestrooi ze licht met zout en peper. Schep een laagje tomatensaus in de ovenschaal(tjes) en leg hierop dakpansgewijs de plakken venkel. Bestrooi de venkel met 75 gram kaas en schenk de rest van de tomatensaus erover. Strooi nog 75 gram kaas erover en bak de venkel 25-30 minuten in het midden van de oven. Rooster de ciabatta lichtbruin. Garneer de venkel met de basilicumblaadjes en serveer met de ciabatta.
Gegratineerde Venkel In Tomatensaus is een recept van Smulweb.nl