Mais Aan De Kolf

1
20-30 min -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Haal de bladeren en pluizige draden van elke maiskolf af. Leg elke kolf op een stuk aluminiumfolie en doe er flink wat zachte boter of margarine op. Strooi er zout en versgemalen peper over. Wikkel het folie stevig om de kolf, maar sluit het pakje niet volkomen af. De mais moet meer geroosterd dan gestoomd worden. Leg de pakjes op het rooster boven de hete houtskool en laat ze 15-20 minuten bakken. De mais moet sappig en zacht worden. Geregeld keren om verbranden te voorkomen. Opdienen met meer boter, zeezout en versgemalen peper.

Mais Aan De Kolf is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Ingepakte maiskolf
35 min Bijgerecht
Bekijk recept
Esquites (Mexicaanse maissalade)
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Regenboogsalade
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Salade van geroosterde mais & garnalen
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Mexicaanse quesadillas
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vega-quesadilla
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovenchili
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Frisse salade met makreel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept