De sjalotjes pellen, halveren en in halve ringen snijden. De knoflook halveren, de kiem verwijderen en fijnhakken. De aardappelen schillen en in kleine blokjes van ongeveer 1 bij 1 cm snijden. Het buitenste blad van de lenteuitjes verwijderen en in schuine stukjes van ongeveer 1 cm snijden. De pancetta in kleine blokjes snijden. Van de venkel de blaadjes loshalen en de kern verwijderen, daarna in blokjes van ongeveer 1 bij 1 cm snijden. De slagroom met de kippenbouillon, creme fraiche, laurierblad en knoflook inkoken tot 5 dl. De pancetta een paar minuten aanzetten samen met de aardappel, sjalot, lenteui en venkel. Vervolgens afblussen met de witte wijn. Voeg toe aan de ingekookte bouillon en laat het geheel 4 minuten koken. Pureer de soep in de blender tot een glad geheel en wrijf vervolgens door een fijne zeef. Serveer de soep op kamertemperatuur.
Vichyssoise Met Nieuwe Aardappelen En Sjalotjes is een recept van Smulweb.nl
Dit vind je misschien ook lekker
'Watervalrundvlees': Biefstuk met limoen-sjalotdressing