Zoek
Terrine Van Gerookte Kipmousse Met Asperges
8
Langer dan 2 uur -
Smulweb.nl
-
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
4 blaadjes witte gelatine
100 g aspergetips
zout
1/2 pot gevogeltefond (a 380 ml)
200 g gerookte kipreepjes
3 eetlepels mayonaise
2 eetlepels citroensap
200 ml slankroom
(versgemalen) peper
1 zakje verse kervel of basilicum (15 g) Hulpmiddelen Keukenmachine
plasticfolie
terrine of cakevorm inhoud ca. 1 liter Hulpmiddelen - Keukenmachine
plasticfolie
terrine of cakevorm inhoud ca. 1 liter Voorbereiding Gelatine ca. 5 minuten in koud water weken. Asperges in pan met weinig water en wat zout in ca. 3 minuten beetgaar koken. In zeef onder koud stromend water afspoelen en goed laten uitlekken. In steelpan 3 eetlepels fond verwarmen. Gelatine uitknijpen en van vuur af al roerend in fond oplossen. In keukenmachine kipreepjes pureren. Gelatinemengsel
rest van fond
mayonaise en citroensap erdoor mengen. In kom slankroom lobbig kloppen en voorzichtig door kipmengsel spatelen. Op smaak brengen met zout en peper. Vorm bekleden met folie en enkele mooie takjes kervel op bodem leggen. Helft van kipmousse voorzichtig erop scheppen. Asperges in lengte erover verdelen. Rest van kervel fijnhakken en door rest van mousse mengen. Mousse voorzichtig op asperges scheppen. In koelkast terrine in 2-3 uur laten opstijven. Bereidingswijze Platte schaal op vorm leggen
samen keren en terrine op schaal laten glijden. Folie verwijderen. Op buffet met scherp
glad mes in 8 plakken snijden. Foto's /
Bereiding
Platte schaal op vorm leggen, samen keren en terrine op schaal laten glijden. Folie verwijderen. Op buffet met scherp, glad mes in 8 plakken snijden.
Terrine Van Gerookte Kipmousse Met Asperges is een recept van
Smulweb.nl
Dit vind je misschien ook lekker
Velouté van groene asperges
20 min
Bekijk recept
Gegrilde asperges met pecorino
Bekijk recept
Farfalle met groene asperges en chips van ham
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Quiche met groene asperges
70 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gevulde duif met peperkoekcrumble en foie-grassaus met aardappelpuree
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Regenboogterrine
1u20 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Konijnterrine
25 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Ratatouilleterrine
45 min
Bijgerecht
Bekijk recept