Verwarm de oven voor op 220 graden. Bestrijk een muffinblik met een dun laagje olie. Breng in een pan 1 dl. water aan de kook en roer er dan de rijst door. Temper het vuur en kook de rijst met het deksel op de pan in 15 a 20 min. gaar. Neem het deksel van de pan en zet de rijst weg. Zeef de bloem met het bakpoeder, de suiker, het zout en de peper in een kom. Klop in een andere kom het ei een tikje los en klop er dan de melk en de olie door. Roer er dan de afgekoelde rijst en de voorjaarsui door. Schep nu het rijsrmengsel in de kom met het bloemmengsel en werk alles goed door elkaar. Vul de holletjes in het muffinblik voor maximaal twee derde met het beslag. Bak de muffins in 18 tot 20 min. lichtbruin. Stort ze onmiddelijk en dien ze heet op.
Internationaal:Rijstmuffins Met Ui is een recept van Smulweb.nl