Breek 75 gram van de pure chocolade in stukken en smelt dit au-bain-marie. (Laat dit afkoelen totdat het handwarm is) Hak de ander 75 gram pure chocolade en de 75 gram witte chocolade in stukjes (van ongeveer 0,5 x 0,5 cm. Roer de roomboter met de basterdsuiker tot een romige massa. Roer de gesmolten chocolade en de cacoapoeder er doorheen. Meng de eieren er een voor een door. Klop het geheel enkele minuten goed door. Spatel het cakemeel en de stukjes chocolade er luchtig door. Doe het beslag over in de vorm en strijk het iets glad. Leg de gehalveerde walnoten op het beslag (als je niet van walnoten houdt kan je dit weglaten of de walnoten vervangen door andere noten) Zet de vorm iets onder het midden in de oven en bak de brownies in ca. 40 - 45 minuten gaar. Laat het geheel in de vorm afkoelen en snijd het daarna in porties.
Brownies Black And White is een recept van Smulweb.nl