Lams-Sate

4
30-60 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Snijd de lamslapjes in blokjes en vermeng deze met de kerriepoeder, sambal en gehakte knoflook. Laat het geheel ca 12 uur afgedekt in de koelkast marineren. Steek daarna de stukjes vlees aan de satestokjes, die tegen verbranding eerst een uur in het water hebben gelegen. Fruit 2/3 van de ui in wat olie. Voeg de rijst toe en bak deze kort aan. Voeg zoveel water toe tot deze ca 5 cm boven de rijst uitkomt samen met wat zout en laat het geheel ca 20 min garen. Bak kort de rest van de ui met de gesneden paksoi in wat olie. Voeg zout en peper toe. Rooster de sate. Dresseer paksoi rn rijst op het bord en leg de sate er bovenop.

Lams-Sate is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Saté ku batata uit Curaçao
30 min-
Bekijk recept
Saté babi ketjap met kiwi-komkommersalade
75 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Saté van rund met pindasaus
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gemarineerde spekfakkel
30 min + 1 uur marineren - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Zuurkoolstoof met lamsworstjes
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Shoarma met spitskool en couscous
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Couscous met amandelen
20 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gestoomde lentegroenten
35 min Bijgerecht
Bekijk recept