De komkommer wassen, steeltjes verwijderen en in 4 stukken snijden Deze stukken komkommer halveren en met een lepel de zaadjes en het zachte vruchtvlees verwijderen Daarna in reepjes van ongeveer een 1/2 cm snijden De ananas schillen, in plakken snijden, de harde kern verwijderen en in stukjes snijden De mango schillen en het vruchtvlees in blokjes van de pit afsnijden De sjalotjes en de knoflook pellen en fijnhakken De pepers schoonmaken en heel fijn snijden (zonder pitjes) Olie in de pan doen en de sjalotjes en knoflook 2 tot 3 minuten fruiten De rode peper en suiker toevoegen en bakken tot de suiker is opgelost Met de vissaus pureren en laten afkoelen De gepureerde saus met het limoensap mengen, op smaak brengen met een snufje zout De verdelen over de bakjes De ananas, mango en komkommer netjes in de bakjes met saus schikken en vlak voor het serveren bestrooien met korianderblad
Komkommersalade Met Fruit En Pikante Saus is een recept van Smulweb.nl