Pel de uien en snijd ze in ringen. Schil en was de aardappels en de wortelen. Snijd de aardappels, de wortelen en de boerenmetworst in plakjes. Snijd de ribkarbonade in blokjes. Was de tijm en trek de blaadjes eraf. Vehit de olie in een groten ovenvaste pan (met deksel). Braad de ribkarbonade en de worst hierin stevig aan. Kruid het vlees met de peper, de helft van de tijm en het laurierblad. Maak afwisselende laagjes op het vlees in de pan van de aardappels, de uien en de wortelen. Strooi er per laag telkens wat zout en peper overheen. Sluit af met een laagje aardappels. Los de bouillon op in 750 ml heet water. Giet dat met de wijn over de ingrediënten in de pan. Zet de pan in een voorverwarmde oven(200 graden) en laat het gerecht 2 uur en 15 minuten garen met het deksel op de pan. Haal het deksel van de pan. Verdeel de boter in vlokjes over de aardappels en strooi daarna de rest van de tijm over het gerecht. Laat het ovenpannetje nog 45 minuten bij gelijke temperatuur doorgaren en serveer het gerecht met crème fraIche.
Elzasser Ovenpannetje is een recept van Smulweb.nl