Aardappel-kabeljauw-kroketjes

4
30-60 min -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Schil de aardappels, snijd ze in stukken en kook ze in ca. 15 min. gaar. Stamp fijn. Breng intussen een andere pan met water en zout aan de kook. Houd tegen de kook aan en gaar hierin de kabeljauw in ca. 7 min. Neem de kabeljauw uit de pan en verdeel de vis in stukjes. Snijd de bosuitjes in dunne ringen en hak de peterselie fijn. Schep bosui, peterselie en vis door de aardappelpuree. Klop de eieren los en roer zoveel ei door de puree tot er een stevig mengsel ontstaat. Breng op smaak met zout en peper. Schep het paneermeel in een diep bord. Maak 12 gelijke delen van het vismengsel, vorm er met je handen kroketjes van en rol deze een voor een rondom door het paneermeel. Verhit het frituurvet tot 180˚C en bak hierin de kroketjes met 4 tegelijk goudbruin. Laat in een met keukenpapier bekleed vergiet uitlekken. Bak op deze wijze ook de overige kroketjes.

Aardappel-kabeljauw-kroketjes is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Aardappelkroketjes met koolsla
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Groentekroketjes, lamsgehaktballetjes, pittige gamba's, bruschetta en salade van courgette
2 uur- Bijgerecht
Bekijk recept
Spaanse kipkroketjes met rauwe ham
35 min Snack
Bekijk recept
Mosselkroketten met gefrituurde selderblaadjes
Voorgerecht
Bekijk recept

Kabeljauw met Provençaalse groenten en aardappel-knoflookpuree
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
BBQ speklappen met geroosterde zoete aardappel
45 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepofte zoete aardappel met avocado-maissalade
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Veloutésoepje van zoete aardappel met sint-jakobsvruchten
35 min Voorgerecht
Bekijk recept