Schil de aardappels, snijd ze in stukken en kook ze in ca. 15 min. gaar. Stamp fijn. Breng intussen een andere pan met water en zout aan de kook. Houd tegen de kook aan en gaar hierin de kabeljauw in ca. 7 min. Neem de kabeljauw uit de pan en verdeel de vis in stukjes. Snijd de bosuitjes in dunne ringen en hak de peterselie fijn. Schep bosui, peterselie en vis door de aardappelpuree. Klop de eieren los en roer zoveel ei door de puree tot er een stevig mengsel ontstaat. Breng op smaak met zout en peper. Schep het paneermeel in een diep bord. Maak 12 gelijke delen van het vismengsel, vorm er met je handen kroketjes van en rol deze een voor een rondom door het paneermeel. Verhit het frituurvet tot 180˚C en bak hierin de kroketjes met 4 tegelijk goudbruin. Laat in een met keukenpapier bekleed vergiet uitlekken. Bak op deze wijze ook de overige kroketjes.
Aardappel-kabeljauw-kroketjes is een recept van Smulweb.nl