Ananas Met Ijs

2
20-30 min -
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Smelt kristalsuiker met een eetlepel water onder voortdurend roeren in een pannetje. Laat bellen vormen en langzaam lichtbruin kleuren. Neem van gas en laat even afkoelen, tot de siroop in een draad van de lepel afloopt. Leg vetvrij papier op aanrecht en zet 2 (droge) schaaltjes of kopjes op z\′n kop neer. Schep suikerstroop er in een warrig patroon overheen. Verwarm de stroop weer even, als hij te dik wordt. Laat karamelnestjes helemaal afkoelen en breek voorzichtig los van de bakjes. Bewaar luchtdicht verpakt, op een droge plaats. Schil ananas. Verwijder pitten aan de buitenkant en snijd in 6 dunne plakken. Steek met een appelboor het houtige hart eruit. Bestrooi ruim met poedersuiker. Smelt boter in een anti-aanbak koekenpan en bak alle ananasplakken goudbruin. Neem uit de pan, voeg sinaasappelsap aan bakvoch toe en laar saus iets inkoken.

Ananas Met Ijs is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Soep van rabarber met rood fruit en vanille-ijs
Nagerecht
Bekijk recept
Hazelnootsoesjes met ijs
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Spoom van meloenijs en champagne
10 min
Bekijk recept

Bloemkoolcurry met ananas-amandelsalsa
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tropische kip salade
40 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken rijst met ananas
40 min Bijgerecht
Bekijk recept
Wokstamppot met spitskool, ananas en seroendeng
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept