Torta Di Pesche

6
Langer dan 1 uur -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Meng de gemalen amandelen, bloem en citroenschil. Klop de boter met de suiker licht en schuimig en roer er een voor een de eidooiers door. Spatel daarna het amandelmengsel erdoor. Klop de Ricotta los. Klop de eiwitten stijf met een snufje zout. Spatel de eiwitten, Ricotta en 2 in kleine stukjes gesneden ontvelde perziken voorzichtig door het amandelmengsel. Bedek de bodem van een hoge cakevorm (12-14 cm hoog en 18-20 cm doorsnede) met bakpapier en vet de vorm (ook het bakpapier) goed in. Schep het cakebeslag in de vorm en bak de cake in 45-55 minuten gaar en lichtbruin in het midden van een voorverwarmde oven op 160?C. Laat de cake 5-10 minuten in de vorm afkoelen. Haal de cake daarna uit de vorm en laat hem op een rooster verder afkoelen. Snijd voor de garnering 4 perziken in partjes (was de schil maar verwijder deze niet). Garneer de bovenkant van de cake met perzik en reepjes sinaasappelschil

Torta Di Pesche is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Pesche Al Vino Rosso
10-20 min - Nagerecht
Bekijk recept
Pesche Al Vino Rosso
10-20 min - Nagerecht
Bekijk recept
Pesche Alla Piemontese
30-60 min - Nagerecht
Bekijk recept
Pesche Ripiene
30-60 min - Nagerecht
Bekijk recept

Torta di noci
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Torta salata
20 min Bijgerecht
Bekijk recept
Torta al limone met Italiaans schuim en basilicum-citroensiroop
45 min- Nagerecht
Bekijk recept
Chocoladetaart met amandelen
20 min Nagerecht
Bekijk recept