SCAMPI FRITTI

10-20 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Van de gepelde reuzengarnaalstaarten het darmkanaal verwijderen, ze spoelen met koud water en droogdeppen. Een marinade bereiden met het citroensap, de Worcestershiresaus, de soyasaus en de cognac. De reuzengarnalen hierin een uur laten marineren. Voor het beslag: de bloem, de eierdooiers en het bier tot een glad beslag kloppen. Op smaak brengen met peper, zout en suiker en een kwartiertje laten rusten op kamertemperatuur. De eiwitten stijfkloppen en voorzichtig door het beslag scheppen met een houten spatel. Het beslag verdelen over individuele kommetjes. Olie of vet in een fonduepan opwarmen tot circa 180?C. De reuzengarnalen op een dienbord schikken en serveren met de kommetjes beslag. Aan tafel de reuzengarnalen op een fonduevorkje prikken, door het beslag halen en onmiddellijk in de hete olie bakken.

SCAMPI FRITTI is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Scampi Fritti
10-20 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Cenci Fritti
0-10 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Scampi Fritti
0-10 min -
Bekijk recept
Calamari Fritti
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Scampi met hummus en lauwwarme sesamvinaigrette
40 min Voorgerecht
Bekijk recept
Caribische rijstschotel (jambalaya)
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Scampi amuse
20 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Scampi met oregano
10 min Voorgerecht
Bekijk recept