Spoel de bladeren in ruim koud water. Leg ze in een vergiet en schenk er langzaam 2 liter kokend water over. Schenk er vervolgens dezelfde hoeveelheid koud water over. Maak de bladeren droog. Leg het gehakt in een kom. Klop het ei en de melk los. Verwijder de korstjes van het brood. Snijd het brood in stukjes. Leg ze in het eimengsel. Roer na 10 minuten alles krchtig door. Schenk het mengsel bij het gehakt. Voeg peper en zout toe. Kneed alles, met natgemaakte handen, door elkaar. Laat het gehakt 15 minuten rusten op een koele plek. Kneed het gehakt daarna opnieuw. Vorm er vier rolletjes van. Wikkel de rolletjes in de groentebladeren en wel zo dat van het gehakt niets meer te zien valt. Breng water met wat zout in de stoompan aan de kook. Leg de rolletjes op het geperformeerde gedeelte van de pan. Plaats het boven het kokende water. Sluit de pan met het deksel. Temper het vuur. Stoom de rolletjes 17 a 20 minuten gaar
Rundergehakt In Een Groene Jas is een recept van Smulweb.nl