De stoofperen schillen, in partjes snijden en het klokhuis verwijderen . De peren in de rode wijn met de suiker in ca. 45 minuten stoven . Peren laten uitlekken . Verhit 50 gram boter in een pan . Bak hierin de peren samen met de druiven, 75 gram basterdsuiker, de kaneel en de cognac op een hoog vuur (5 minuten). Verwarm de oven voor op 200 graden. Laat de fillodeeg ontdooien . Smelt de rest van de boter en vet een taartvorm van 24 centimeter in . Bedek de taartvorm met een laag fillodeeg en bestrijk dit met de wat gesmolten boter. Zorg dat het deeg ruim over de rand valt . Maak zo nog twee lagen . Schep het perenmengsel in de taartvorm en vouw het overlappende deeg naar binnen. Bestrijk de rest van het fillodeeg met boter, verkreukel ze een beetje en schik ze op de taart . Bestrooi de taart met de rest van de poedersuiker en besprenkel hem met de overgebleven boter . Bak de taart in het midden van de oven in ca.30 minuten gaar en mooi bruin . Strooi vlak voor het serveren wat poedersuiker over de taart .