Kabeljauw Op De Wijze Van Porto

4
30-60 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Kook de vis ongeveer 10 minuten in ruim water. Schil de aardappelen, kook ze maximaal 10 minuten in lichtgezouten water en snijd ze in schijfjes. Neem de vis uit het water, laat hem even uitdruipen en snijd hem in dikke stukken. Wentel de stukken vis door de bloem (waaraan eventueel wat zout is toegevoegd). Vermeng een half kopje olijfolie met ongeveer eenzelfde hoeveelheid plantaardige olie en verhit dit mengsel in een flinke pan. Frituur de stukken vis in deze hete olie. Haal de stukken vis uit de olie als ze goudbruin zijn. Laat ze uitdruipen op keukenpapier, maar houd ze wel warm. Frituur vervolgens de in ringen gesneden uien en de in dunne plakjes gesneden knoflook (pas op, de knoflook mag niet verbranden). Schep ze uit de olie, laat uitlekken en houd warm. Bak tenslotte de aardappelschijfjes in de hete olie goudbruin.

Kabeljauw Op De Wijze Van Porto is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Medaillon van hinde met portosaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Porto tonic
Snack
Bekijk recept
Gestoofd konijn met wortelen en rozijnen
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Everzwijnfilet met vijgensaus en vergeten groenten
Hoofdgerecht
Bekijk recept

Kabeljauw met Provençaalse groenten en aardappel-knoflookpuree
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tuinerwten-muntpuree met kabeljauw en chorizo
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oosterse kabeljauw met noedels
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chili-kabeljauw met broccoli en aardappels
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept