Gebruik hoeveelheden naar eigen smaak en aantal personen, ongeveer 2 a 3 tomaten per persoon; feta heeft een vrij scherpe, zoute smaak, dus don′t overdo it, ongeveer ? (moet ik nog even in de supermarkt gaan bekijken) gram per persoon. Snij de tomaten en de feta in blokjes, schep die om met de fijngehakte peterselie. Snipper de bieslook en het sjalotje fijn. De dressing/vinaigrette Hoeveelheden, bij benadering: gebruik azijn en olie in een verhouding van ongeveer 1:2, op 2 eetlepels azijn ongeveer 1/2 theelepel zout en 1 theelepel suiker naar smaak. Extra peper mag. Voeg aan de azijn (bij voorkeur versgemalen zwarte of gemengde) peper, zout en suiker, het fijngesnipperde sjalotje, het uitgeperste teentje knoflook en de bieslook toe, doorelkaar mengen met garde (of gebruik een afsluitbaar potje om het geheel te schudden), voeg daarna de olie toe en meng weer. Schep de dressing door het tomatenfeta-mengsel of serveer het ernaast. Snij een gekookt ei in partjes of plakjes en leg die mooi neer neer om het geheel nog appetijtelijker te doen ogen, of snij een komkommer in schijfjes en leg die om en om met de plakjes ei boven op de salade. O ja, eventueel een toefje peterselie en een handje vol pijnboompitten er boven op. Ook lekker met pesto.