Verhit een pannetje met dikke bodem. Laat er 50 gram boter in smelten. Wacht tot het schuim begint weg te trekken. Roer het bosuitje en de knoflook erdoor. Voeg na 1 minuut gezeefde bloem toe en blijf zolang roeren tot een vrij gladde saus is verkregen. Voeg er onder voortdurend roeren 3 dl melk aan toe. Blijf roeren tot alles aan de kook is gekomen en een vrij dikke saus is verkregen. Roer in een kommetje eierdooier en de rest van de melk los. Roer het mengsel snel door de saus. Voeg eventueel nog enkele eetlepels van het kookvocht aan de saus toe tot, onder voortdurend roeren, de saus de gewenste dikte heeft verkregen. Laat de saus nog enkele minuten zachtjes sudderen. Laat er daarna, onder voortdurend roeren, 65 gram kaas in oplossen. Voeg naar eigen smaak zout, peper en nootmuskaat toe en roer de peterselie erdoor. Bestrijk de sneetjes brood aan een zijde met mosterd en aan de andere zijde met boter. Bedek de bodem van een beboterde ovenvaste schaal met het brood (eventueel bijsnijden) waarbij de beboterde zijden naar beneden gekeerd moeten worden. Verdeel de champignons erover en bedek alles met de saus. Schep in een kommetje de rest van de geraspte kaas en het broodkruim luchtig door elkaar. Strooi het mengsel over de saus. Leg er hier en daar een flintertje boter op. Plaats de schaal in het midden van de tot 200 graden voorverwarmde oven. Laat in ca. 2o minuten een fraai goudbruin korstje op het gerecht bakken.
Champignons Uit De Oven is een recept van Smulweb.nl