Zure Champignons

4
0-10 min -
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

De champignons schoonvegen met een doek of met keukenpapier. Als ze heel vies zijn, kunnen ze eventueel met een vochtige doek worden schoongeveegd. Niet wassen. Het water aan de kook brengen en hierin de champignons 2 minuten koken en afgieten in een vergiet. Met koud water laten schrikken en goed uit laten lekken. Ze in goed geprepareerde potten doen. De azijn, het water, de suiker, het zout en de gember in een pan mengen en koken tot de suiker volledig is opgelost. Het vocht over de champignons gieten zodat ze helemaal onder staan. De potten direct sluiten en 1 a 2 dagen laten staan. Daarna in een donkere kelder bewaren. De azijnchampignons zijn enkele maanden houdbaar.

Zure Champignons is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Goedgevulde pizza met champignons en ui
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Runderbraadworst met champignons
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Balsamico-champignons met rosevalfriet
30 min-
Bekijk recept
Snelle kipragout met room, champignons en dragon
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Lamskoteletjes met pittige salsa
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tortillasandwich met kip en avocado
20 min
Bekijk recept
Wit bio brood, zure room en bosvruchten
Bekijk recept
Zalmdip
10 min Voorgerecht
Bekijk recept