1 kg aardappels (zeer kruimig) 1 zout 1 zakje gekookte wijnzuurkool (500 g; ) 200 gm achterham in dikke plakken 1 blikje ananasstukjes op eigen sap; (netto 227 g, dole) 25 gm halvarine 100 ml melk 1 peper Aardappels schillen, wassen en in stukken snijden. In pan met weinig water en zout aardappels in ca. 20 minuten gaar koken. Intussen zuurkool afgieten en kleiner snijden. Ham in blokjes snijden. Ananas in zeef boven kom afgieten, hierbij 3 eetlepels sap opvangen (rest van sap wordt niet gebruikt). Ananas in kleine stukjes snijden. Aardappels afgieten en met pureestamper fijnstampen. halvarine, ananassap en zoveel melk toevoegen tot smeuïge puree ontstaat. Zuurkool, ham en ananasstukjes erdoor scheppen. Op smaak brengen met zout en peper. Op halfhoog vuur stamppot al omscheppend in ca. 4 minuten door en door heet laten worden. bron : Allerhande januari 1996 :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. : 1.0