Zuurkoolstamppot met ham en ananas

3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

1 kg aardappels (zeer kruimig) 1 zout 1 zakje gekookte wijnzuurkool (500 g; ) 200 gm achterham in dikke plakken 1 blikje ananasstukjes op eigen sap; (netto 227 g, dole) 25 gm halvarine 100 ml melk 1 peper Aardappels schillen, wassen en in stukken snijden. In pan met weinig water en zout aardappels in ca. 20 minuten gaar koken. Intussen zuurkool afgieten en kleiner snijden. Ham in blokjes snijden. Ananas in zeef boven kom afgieten, hierbij 3 eetlepels sap opvangen (rest van sap wordt niet gebruikt). Ananas in kleine stukjes snijden. Aardappels afgieten en met pureestamper fijnstampen. halvarine, ananassap en zoveel melk toevoegen tot smeuïge puree ontstaat. Zuurkool, ham en ananasstukjes erdoor scheppen. Op smaak brengen met zout en peper. Op halfhoog vuur stamppot al omscheppend in ca. 4 minuten door en door heet laten worden. bron : Allerhande januari 1996 :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. : 1.0

2.2002 :Fingerprint : 26450888,459712897,Kalorio

Zuurkoolstamppot met ham en ananas is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Bloemkoolcurry met ananas-amandelsalsa
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tropische kip salade
40 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken rijst met ananas
40 min Bijgerecht
Bekijk recept
Wokstamppot met spitskool, ananas en seroendeng
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Romige zuurkoolstamppot met gerookte zalm
40 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zuurkoolstamppot met gevulde varkensfilet
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zuurkoolkoeken
20 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Patrijs met zuurkoolstamppot en mosterdsaus
35 min Voorgerecht
Bekijk recept