In braadpan olie verhitten. Spekblokjes toevoegen en in ca. 10 minuten op laag vuur bakken. Maak de champignons schoon met keukenpapier en snijdt ze in dunne reepjes. Hak de peterselie fijn. Bestrooi de kipfilets met zout en peper. Haal de spekblokjes met een schuimspaan uit de pan en laat ze uitlekken. Doe de boter in de pan en bak de kipfilets op hoog vuur in ca. 2 minuten bruin. Voeg dan de spekblokjes, uitjes, champignons, paprika, basilicum en tijm aan de kipfilets toe. Pers de knoflook hierboven uit. Nu met de deksel op de pan in ca. 15 minuten gaarbraden. Halverwege de kipfilets keren. Neem vervolgens de kipfilets uit de pan en roer de rode wijn door het achtergebleven spekvet. Laat dit ongeveer een halve minuut koken. Op smaak brengen met peper en zout. Verdeel de kipfilets en de saus over de borden. Bestrooien met peterselie.
Gebraden kipfilet met spek, uien en champignons is een recept van De Chef