Gebraden kipfilet met spek, uien en champignons

4
0 min
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

In braadpan olie verhitten. Spekblokjes toevoegen en in ca. 10 minuten op laag vuur bakken. Maak de champignons schoon met keukenpapier en snijdt ze in dunne reepjes. Hak de peterselie fijn. Bestrooi de kipfilets met zout en peper. Haal de spekblokjes met een schuimspaan uit de pan en laat ze uitlekken. Doe de boter in de pan en bak de kipfilets op hoog vuur in ca. 2 minuten bruin. Voeg dan de spekblokjes, uitjes, champignons, paprika, basilicum en tijm aan de kipfilets toe. Pers de knoflook hierboven uit. Nu met de deksel op de pan in ca. 15 minuten gaarbraden. Halverwege de kipfilets keren. Neem vervolgens de kipfilets uit de pan en roer de rode wijn door het achtergebleven spekvet. Laat dit ongeveer een halve minuut koken. Op smaak brengen met peper en zout. Verdeel de kipfilets en de saus over de borden. Bestrooien met peterselie.

Gebraden kipfilet met spek, uien en champignons is een recept van De Chef

Dit vind je misschien ook lekker

Goedgevulde pizza met champignons en ui
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Runderbraadworst met champignons
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Balsamico-champignons met rosevalfriet
30 min-
Bekijk recept
Snelle kipragout met room, champignons en dragon
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Broodje Caesarkip
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tortillasandwich met kip en avocado
20 min
Bekijk recept
Salade met kalkoen, appel & wortel
Bekijk recept
Vleesschotel met mosterdroom en bessensaus
15 min Bijgerecht
Bekijk recept