Asperges met bearnaisesaus

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

De bearnaisesaus is een saus uit de klassieke Franse keuken en genoemd naar de streek Be'arn in Zuid-Frankrijk Ze is afgeleid van de Hollandse saus en wordt als basissaus voor tal van andere sausen gebruikt Maak de sjalotjes schoon en hak ze zeer fijn Maak ook de dragon en de kervel schoon en hak die fijn Kneus de peperkorrels Schil en gaar de asperges volgens het basisrecept Breng het water met de dragonazijn aan de kook en voeg er de fijngehakte sjalotjes, de laurierblaadjes en de gekneusde peperkorrels aan toe Laat de inhoud tot de helt inkoken Terwijl de asperges staan te garen kan de bearnaisesaus verder afgemaakt worden De ingekookte vloeistof zeven en tot circa 70 graden af laten koelen De eieren splitsen en de dooiers bij de vloeistof voegen Zet de sauspan in een grotere pan met heet water (au bain marie) en klop tot de vloeistof bindt Smelt de boter en voeg die in een dun straaltje schenkend, langzaam en onder voortdurend roeren toe Roer er de fijngehakte kervel en dragon door en breng de saus op smaak met wat zout, cayennepeper en een paar druppeltjes Worcestershiresaus Haal de gare asperges uit het kooknat, laat ze even uitlekken en verdeel ze over de borden Schep een paar lepeltjes van de saus over het midden van de asperges en geef de rest van de saus in een sauskommetje

Asperges met bearnaisesaus is een recept van De vlam in de pan

Dit vind je misschien ook lekker

Gegrilde karbonade met bearnaisesaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ribeye met bearnaisesaus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Entrecote met bearnaisesaus en groene salade
45 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige bearnaisesaus
15 min - Bijgerecht
Bekijk recept

Velouté van groene asperges
20 min
Bekijk recept
Gegrilde asperges met pecorino
Bekijk recept
Farfalle met groene asperges en chips van ham
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Quiche met groene asperges
70 min Hoofdgerecht
Bekijk recept