Breek de koppen van de langoustines en kook de 4 mooiste ca 5 minuten in lichtgezouten water Pel de langoustinestaartjes en hak de schalen en de overgebleven koppen fijn Pel de sjalotten en snipper ze fijn Maak het seldertakje schoon en snijd het klein Pel het teentje look en druk het plat met behulp van een mes Verwarm de olijfolie en bak er de visafval in Voeg er de gesnipperde groenten en het platgedrukte teentje look aan toe en laat even sudderen Voeg er vervolgens de tomatenpuree, de whisky, de wijn en de suiker bij en laat dit gedurende 10 15 minuten stoven Giet deze bouillon tenslotte door een fijne zeef Halveer de passievrucht en voeg het vruchtvlees bij de gezeefde saus Roer er een nootje boter onder en breng de saus op smaak met peper en zout Verwarm de postelein en laat hem goed uitlekken Smelt een nootje boter en stoof er de postelein ca 30 seconden in Breng op smaak met peper en zout Schep op 4 warme borden een spiegel van saus, leg in het midden een bedje van postelein en schik er de langoustinestaartjes rond Versier met een langoustinekop
Langoustinestaartjes met passievrucht is een recept van De vlam in de pan