In grote pan ruim water met 4 eetl. azijn aan de kook brengen 10 bladeren van de kool halen Bladeren 15 minuten koken/ Afgieten en op theedoek laten drogen Rest van kool in vieren snijden Witte stronk verwijderen Kool in heel smalle reepjes snijden In koekepan 1 eetl. verhitten Ui 3 minuten zachtjes bakken Gesneden kool en zout toevoegen Met deksel op pan 15 minuten zachtjes stoven Pruimen ontpitten 6 pruimen apart houden Rest van de pruimen in kleine stukjes snijden Aan kool toevoegen pruimstukjes, kruidnagelpoeder en 2 eetl. azijn Nog 15 minuten stoven Oven voorvermen op 175 graden Soufflepotjes invetten Bekleden met koolbladeren, 2 cm overhangend Pruim middenin leggen Opvullen met kool tot de rand Bladeren dichtvouwen Klontje boter erop leggen Afdekken met aluminiumfolie Folie inprikken In midden van oven in 1 1/4 uur gaar laten worden (tot vocht is verdampt) In ruim water preiblad 1 minuten koken Onder koud water afspoelen In dunne reepje snijden (in de lengte) Afwerken Oven voorverwarmen op 200 graden Soufflepotjes in 15 minuten verwarmen Uit oven op bord keren Reepje prei om taartjes strikken