Verwarm op de oven voor op 175 graden C. De boter en eieren op kamertemperatuur. Zeef de bloem in een kom en voeg de boter en poedersuiker erbij. Kneed dit totdat een deegbal ontstaat. Wikkel de deegbal in plastic folie en laat rusten op een koele plek voor 30 tot 45 minuten. Hak 2/3 van de noten grof. Klop de eieren met zout in een kom tot een schuimig geheel, de bruine suiker, stroop en boter erbij, goed mengen. Schep als laatste de grofgehakte pecannoten erbij. Rol de deegbal uit op het aanrecht, waar je eerst wat bloem gestrooid hebt, zodat alles makkelijk kan rollen. Bekleed de vorm met een opstaande rand. Schenk het ei-noten mengsel erin en verdeel het goed. Strooi de achtergehouden hele noten over het mengsel. Bak de pecantaart in ± 45 minuten goudgeel. Na ± 30 minuten checken en eventueel de oven iets temperen. Kan licht afgekoeld al gegeten worden, een heerlijk nagerecht; maar ook bij de koffie in de ochtend!