Verwarm de oven op 160 graden. Snijd de varkenshaas door de lengte door midden en bestrooi ze met peper en zout. Smeer de tapenade op de binnenrijden van de varkenshaas en verdeel de mozzarella over de onderste helft. Leg de helften varkenshaas weer op elkaar en klap het dunne uiteinde van de varkenshaas naar binnen. Leg 3 plakken seranoham een beetje overlappend op elkaar en leg een varkenshaas er midden op. Vouw de ham er redelijk strak om heen. Doe hetzelfde met het andere stuk varkenshaas. Leg de stukken omwikkeld vlees in een ovenhaal of braadslede en bestrijk de bovenzijdes met olijfolie. Leg de olijven en de takjes tijm er boven op. Zet de schaal 20 minuten in de oven en zet daarna de oven uit en laat de varkenshaasjes nog 10 minuten in de oven staan. Het vlees is mooi rosé van binnen en de mozzarella is gesmolten. Lekker met bijvoorbeeld deze heerlijke aardappelgratin
Italiaanse varkensrollade is een recept van Leuke Recepten