Broccoli-bloemkoolgratin

4
20 min
Bijgerecht
4 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de bloemkool en broccoli in roosjes. Kook in 4 min. beetgaar. Giet af en laat uitlekken.
  • 2 Smelt ondertussen voor de bechamelsaus de boter in een steelpan. Roer de bloem erdoor en laat op laag vuur 3 min. garen. Voeg al roerend de melk toe en breng aan de kook. Laat op laag vuur 3 min. zachtjes koken. Rasp ondertussen de Parmezaanse kaas. Neem de saus van het vuur en breng op smaak met de nootmuskaat, mosterd, cayennepeper en geraspte kaas.
  • 3 Schep de groenten in de ovenschaal en verdeel de saus erover. Snijd de cheddar in plakjes en verdeel deze over de bechamelsaus. Bak in de oven in ca. 10 min. goudbruin.

Broccoli-bloemkoolgratin is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Aardappel-bloemkoolgratin met hazelnoot
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Bloemkoolgratin blauwaderkaas
20 min Bijgerecht
Bekijk recept
Bloemkoolgratin met puree en gehakt
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bloemkoolgratin met nootmuskaat
55 min Bijgerecht
Bekijk recept

Gegrilde broccoli met tomaatjes en balsamico
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Pasticcio met drie kazen en broccoli
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Broccoli en wortel met gember-chilisaus
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Varkenshaas met cranberry-appelsaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept