Breng 1 dl van de slagroom in een steelpannetje aan de kook. Haal de pan van het vuur en smelt er alroerend de witte chocolade in. Doe het mengsel over in een kom en laat 10 min. afkoelen. Roer af en toe. Mix de eiwitten schuimig in een vetvrije kom, voeg 50 g van de suiker in delen toe en mix de massa vervolgens stijf. Kwast de blaadjes munt in met een klein beetje van het geslagen eiwit (er hoeft maar een klein beetje eiwit op de blaadjes te zitten). Haal de blaadjes daarna door de rest van de suiker zodat ze een mooi suikerlaagje krijgen. Leg ze op bakpapieren laat ze een uurtje drogen. Klop de rest van de slagroom lobbig en spatel deze meteen met het chocolademengsel en de eiwitten tot een luchtige mousse. Verdeel de mousse over de 8 glaasjes en zet ze 2 uur in de koelkast om op te stijven. Snijd het passiefruit doormidden en lepel de zaadjes eruit. Serveer de glaasjes mousse met een lepeltje van het passiefruit en blaadjes gesuikerde
Witte chocolademousse met passiefruit is een recept van Jumbo