Verwarm de oven op 170 graden. Schil de appel en snijd in kleine blokjes. Schep de walnoten, cranberries en paneermeel er door. Snijd het vlees door de lengte net niet helemaal doormidden. Klap het vlees open en sla met een vleeshamer (deegroller werkt vaak ook) wat platter. Bestrooi de bovenzijde met tijm, peper en zout. Schep het appelmengsel er op en verdeel dit over het hele oppervlak (laat een paar cm aan het einde vrij). Knip een paar stukken van het rolladetouw. Rol het vlees strak op zonder dat je de vulling er uit duwt. Bind het vlees vast met een paar stukken touw en bestrooi ook de buitenzijde met een beetje peper, zout en tijm. Verhit een klontje boter in een pan en braad de rollade rondom aan. Leg na ongeveer 5 min de rollade in een ovenschaal en zet deze ongeveer 40 minuten in de oven. Als je met een vleesthermometer werkt dan moet de kerntemperatuur 60 graden zijn. Bedruip de rollade onder het bakken een paar keer met het braadvocht. Lekker met gebakken aardappeltjes en groenten.
Rollade met appel en cranberry is een recept van Leuke Recepten