1 Verwarm de oven voor op 200 graden (niet de grillstand gebruiken)
2 Ontvouw de braadstoomzak. Let op, het clipje zit in de braadzak gevouwen. Verwijder het stickertje van de zak
3 Snijd de ui grof en de champignons in kwarten (als ze groot zijn eventueel in 8 stukken)
4 Doe de groenten in de zak en voeg de helft van de kruidenmix toe
5 Meng de rest van de kruiden met het gehakt en het ei. Kneed dit goed door
6 Vorm 4 gelijke gehaktballen en leg ze op de groenten
7 Maak de zak goed dicht met het clipje (6-8 cm van de opening), alleen het bijgeleverde clipje gebruiken. Zorg dat er nog wat ruimte in de zak zit
8 Leg de braadzak in de ovenschaal volgens de aanwijzingen op de verpakking
9 Plaats de ovenschaal op het onderste rooster in de oven en braadstoom de gehaktballen in 35 minuten gaar1
0 Let op: de braadzak zwelt in de oven. Controleer regelmatig of de braadzak niet tegen de wanden van de oven of het verwarmingselement komt1
1 Pak de ovenschaal voorzichtig uit de oven (let op, deze is heet!)1
2 Prik een gat in de zak om de hete lucht vrij te laten (let op, de stoom is erg heet!). Knip de zak net onder het clipje door terwijl je deze met een ovenwant vast houdt1
3 Serveer in de schaal, en combineer met een stamppotje met MAGGI Aardappelpuree voor Stamppot en andijvie of rucola
Gekruide gehaktballen met uitjes en champignons is een recept van Coop recepten