1 Snij de kipfilets in de lengte door. Kruid beide kanten met kipkruiden, peper en zout. Verhit een klontje boter in een pan, bak de kipfilets langs beide kanten goudgeel, maar nog niet gaar.
2 Rist de blaadjes van de dragonstengels en snipper de sjalotten fijn. Haal de kipfilets uit de pan. Fruit in dezelfde pan de fijngesnipperde sjalot en de takjes - niet de blaadjes - van de dragon gedurende 5 minuten.
3 Blus de sjalot met de sherry, doe er de laurierblaadjes en de helft van de bouillon bij. Roer er de mosterd door en laat wat inkoken. Doe er de room bij en laat verder inkoken.
4 Leg de kipfilets in de saus en laat nog even garen terwijl de saus indikt. Verwijder de laurier en de dragonstengels. Hak de dragonblaadjes fijn en strooi over de kip.
5 Lekker met aardappelen en boontjes.
Kipfilet met dragonsaus is een recept van Libelle Lekker