Ajo blanco

4
20 min
Soep
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Giet 1 liter koud water in een maatbeker.
  • 2 Doe het in stukjes gebroken broodkruim in een kom. Voeg een beetje water toe, de azijn, het fijngehakte knoflookteentje en de grofgehakte amandelen. Mix tot een gladde room.
  • 3 Giet de olijfolie straalgewijs en geleidelijk toe en blijf mixen zoals voor het maken van mayonaise.
  • 4 Giet er, in verschillende keren, de rest van het water bij en meng goed.
  • 5 Indien gewenst kan je eventueel nog 20 l water bijdoen voor een gladdere soep
  • 6 Breng op smaak met peper en zout. Laat minstens 1 uur rusten in de koelkast.
  • 7 Dien de soep koel op met blokjes meloen. Geef er knapperig brood bij.

Ajo blanco is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Klassieke margarita
5 min
Bekijk recept
Ajo blanco
10 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gekoelde Knoflooksoep Met Amandelen (ajo Blanco)
Langer dan 1 uur - Voorgerecht
Bekijk recept
Ajo blanco
20 min
Bekijk recept

Aardappelsalade met ansjovisdressing
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mosterdsoep met beenham
10 min Voorgerecht
Bekijk recept
Pasta in bouillon van zongedroogde tomaten
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ajo blanco
10 min Voorgerecht
Bekijk recept