2 Snij de meloenen in twee. Verwijder de pitten. Haal met een speciaal lepeltje bolletjes uit het vruchtvlees van de meloen en watermeloen.
3 Leg ze in een slakom, dek deze af met plasticfolie en zet in de koelkast.
4 Verwijder de rest van het meloenvlees waarbij u erop let de schil niet te doorboren en de bodem van de meloenschalen mooi vlak te maken. Zet de schalen in de diepvriezer.
5 Snij de muntblaadjes heel fijn. Hak de tijm grof. Breng de wijn met de honing en de kruiden aan de kook. Laat nog 15 minuten zachtjes doorkoken.
6 Giet door een fijne puntzeef, laat volledig afkoelen en zet in de koelkast tot op het moment van opdienen.
7 Verdeel de bolletjes meloen en watermeloen in de ijsgekoelde schalen, giet er de geparfumeerde wijn bij en versier met muntblaadjes. Dien heel koel op.
Meloen in badje van geparfumeerde wijn is een recept van Delhaize